Pages

Banyakkan Berselawat....

Banyakkan Berselawat....

18 December 2009

SALAM MAAL HIJRAH 1431H

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

Ibnu Masu'd berkata:
"Perkara yang paling menyedihkan bila tibanya tahun baru adalah umurku bertambah lagi tapi amalanku tidak bertambah.."

Wahai diri dan teman seperjuangan yang dirahmati Allah. Jom kita muhasabah diri kita sepanjang masa yang berlalu dan mempertingkatkan kualiti diri pada masa yang mendatang. Usah disia-siakan walau sesaat kerana tanggungjawab kita melebihi masa yang ada.

Salam Maal Hijrah 1431H ^_^