Pages

Banyakkan Berselawat....

Banyakkan Berselawat....

25 November 2009

BULAN AMAL PERKIM

Bulan Amal Perkim kembali lagi???

Program ini bermula pada 1 November 2009 hingga 24 november 2009.

Bermula dengan Qurban For Life pada 1 November 2009,program ini bertujuan untuk mengutip sumbangan daripada para pelajar,pensyarah dan kakitangan PAUIAM-PJ. Hasil kutipan berjumlah >RM4000.00. Hasil kutipan ini diberikan kepada Muslim Aids. Kutipan ini bertujuan untuk membantu saudara2 kita yang memerlukan bantuan sempena Hari Raya Haji yang akan menjelang tak lama lagi.
Program seterusnya ialah Hari Keluarga Kelab PERKIM pada 8 November 2009 dan Sambutan Hari Lahir PERKIM pada 19 November 2009.
Seterusnya ialah program Ziarah Hospital pada 15 November 2009. Ziarah dibuat di dua buah hospital iaitu Hospital Serdang dan Hospital Kajang.
Pada 21 November 2009, Kelab PERKIM menjalankan Kursus Sembelihan. Program ini perlu untuk menambahkan ilmu pengetahuan dan asas-asas agama dalam diri setiap pelajar cfsiium.
Bulan Amal PERKIM diteruskan denggan Program di Rumah Titian Kasih pada 22 November 2009. Tujuan program ini adalah untuk mendedahkan ahli kelab dengan keadaan masyarakat yang memerlukan tarbiyyah dari kita.
Program terakhir sempena Bulan Amal PERKIM ialah Ceramah Eidul Adha pada 24 November 2009. Tajuk ceramah yag disampaikan ialah Konsep Pengorbanan Hakiki. Ceramah ini disampaikan oleh Ustaz Haji Mohd Zamri dari rancangan Mari Mengaji TV9. Bulan Amal PERKIM diakhiri dengan Majlis Penutupan oleh Tuan Haji Mohd Hanif,pengarah Dakwah PERKIM Kebangsaan.

Syukran Jazilan kepada semua yang terlibat dalam menjayakan Bulan Amal PERKIM. Semoga kerja dakwah terus diperkasa.(",)